Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygets dag blir tre dagar i år

Flygdagen på Midlanda blir flygdagarna i år. Målsättningen är att på sikt utveckla arrangemanget så att Timrå får sin egen gatufest.

Annons
Tidigare har arrangemanget pågått en dag. I år blir det tre dagar. Första dagen inriktad mot företag där man vill skapa en mötesplats. Just det arrangemanget är hämtat från motsvarande som hölls i Sydkraft Arena i fjol.
Närmare 100-talet företag och organisationer samlades i ishallen när Meetig Point arrangerades. Då var det EU-projektet entreprenör Timrå som stod för inbjudningarna.
Nu kommer man att samarbeta med flera andra intressenter. Bland annat turistföreningen i Timrå och Luftfartsverket. Första dagen ska företag träffas. Sedan kommer två dagar som är riktade för publik.
Vi har klart med att JAS kommer, säger Birgitta Uppling, flygplatschef på Midlanda. Dessutom har vi också klart med att Team 60 kommer och visar flygkonster.
Fjolårets flygdag blev en publik succé. Och redan är det människor som ringer och frågar när den ska arrangeras i år.
Det finns människor som vill planera in sin ledighet för att kunna komma.
Även de företag som deltar första dagen ska få chansen att visa upp sig för konsumeter under flygdagarna. Inom kort kommer planeringen att starta på allvar. Riktigt vad som ska hända är inte riktigt klart.
Arrangörerna kommer också att ta hjälp av en turistexpert från Jämtland.
Birgitta Uppling utesluter inte att det kan bli artister som uppträder.
Det behövs lite variation för att det ska hålla på i två dagar. Vill utveckla det så att det kan bli något bra för bygden och inte bara för flyget. Därför har vi sagt tre dagar. Men vad publikdagarna ska innehålla det får vi återkomma med.

Mer läsning

Annons