Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygsällskapet lockade många att spaka själva

/
  • Andrea Nessler har satt sig tillrätta på co-pilotens plats för att själv få styra och ställa när man väl lyft.
  • Flyglärare Albin Eriksson, var en av Flygsällskapets piloter som lät intresserade känna lyckan av att manövrera själv. Vilket Andrea Nessler passade på att göra.

Sundsvalls Flygsällskap lät den som önskade ta över spakarna i något av klubbens två flygplan på söndagen. Det var många som av den anledningen sökte sig till Midlanda för en flygtur över trakten tillsammans med någon av sällskapets flyglärare som förste pilot.

Annons
Flygsällskapet har ett 60-tal medlemmar, som inte har något emot att bli fler på sikt. Nästa år fyller sällskapet 70 år, vilket är en aktningsvärd ålder i flygklubbssammanhang.
\"Spaka-själv-dagen\" är ett led i att bredda intresset genom att visa att det inte är så svårt att flyga ett mindre enmotorigt plan. Förhoppningsvis ska den insikten leda till att intresset för den flygskola som man bedriver vid Midlanda och som startar med nya elever i höst.
Flera av dom som testade på söndagen klättrade ut ur kabinen någon halvtimme senare med ett stort \"himmel, va kul-leende\" utbrett över hela ansiktet.

Mer läsning

Annons