Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första beslutet om pengar till hospice

Politikerna i landstinget Västernorrland har tvekat länge. Men nu är beslutet att stödja hospiceprojektet i Sundsvall taget. Landstinget kommer att stå för halva driftkostnaden för högst tio vårdplatser.

Annons
Det var i måndags som landstingsstyrelsens arbetsutskott sa ja till satsningen. Politikerna garderar sig med att kostnaden inte får bli mer än sex miljoner kronor.
ST berättade nyligen att ledande landstingspolitiker till slut bestämt sig. De var beredda att stå för halva driftkostnaden för hospice vid Sidsjön i Sundsvall. Samtidigt lovade socialnämnden i Sundsvall att stå för en mindre del, två vårdplatser.
Därmed kunde hospicevännerna i Sundsvall andas ut och konstatera att projektet för vård i livets slutskede blir av efter många års osäkerhet. Andra kommuner i regionen sägs också ha uttryckt sitt stöd men ännu har ingen av dem svarat officiellt.
Hospice planeras för 10-12 platser och varje vårdplats väntas kosta omkring en miljon kronor. Platsen vid Sidsjön är utsedd och detaljplanen beslutad. Det är pengarna som har varit den avgörande punkten
För landstingets del avgörs saken slutgiltigt i landstingsstyrelsen i januari. Men styrelsens ordförande Jan Sjödin (s) anser att saken är klar.
Vi behöver ett hospice. Det är ett värdigt sätt att avsluta livet på för
dem som behöver vård i livets slutskede, säger han.
Med byggstart 2006 kan hospice öppna under 2007.

Mer läsning

Annons