Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortkörare i Forsa

/
  • Magnus Swahn och snart fyraårige sonen Simon på promenad på Guldvägen i Forsa. De boende i området begär nu en hastighetsbegränsning eftersom bilar och bussar kör för fort i det barntäta området.

Nu har de boende i området Guldvägen i Forsa i Njurunda tröttnat. Bilister och bussar kör alldeles för fort anser man.

Annons
Stadsbyggnadskontoret har fått ett önskemål om hastighetsbegränsning på de aktuella vägarna. Det är zon Guldvägen, Uranvägen, Nickelvägen, Kromvägen, Kopparvägen, Manganvägen, Volframvägen, Coromantvägen, Platinavägen, Titanvägen, Silvervägen, Zinkvägen och Bronsvägen.
Det går ruskigt fort utefter Guldvägen och det känns otäckt när det bor så mycket barn här, säger Magnus Swahn, egen företagare som bor i området.
Stadsbyggnadsnämnden föreslår nu att besluta om lokala trafiksäkerhetsföreskrifter som kommer att innebära 30 kilometer i timmen på ovanstående vägar i Forsa.
Jag åker bil dagligen till- och från Forsa och jag upplever att det är bussarna som kör för fort, säger Käta Edin, förskollärare vid Forsa förskola.
Nu har alltså de boende i Forsa agerat och har till Stadsbyggnadskontoret skickat in önskemål om en hastighetsbegränsning.
Efter samråd med polismyndigheten, som inte har något att erinra och i enlighet med intentionerna i trafikanalys och för att tillgodose barntätheten i området kommer stadsbyggnadskontoret föreslå att en hastighetsbegränsning införs.
Med tanke på att det ligger en förskola efter Guldvägen är en hastighetsbegränsning välkommen, säger Käta Edin.
Från och med den 15 december i år ska de nya föreskrifterna träda i kraft
Det kommer att bli 30 kilometer i timmen som högsta hastighet i området. Kan knappast tro att det blir någon annan hastighet som beslutas på Stadsbyggnadsnämndens samanträde nu i veckan, säger Bertil Lindström, avdelningschef på Stadsbyggnadskontoret.

Mer läsning

Annons