Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frånåkta av bussen

/

Bussar som kör förbi hållplatsen utan att stanna eller bussar som inte kommer alls. Timslånga väntetider har blivit en del av Alexandra Wågbergs och Christine Nordins vardag på Vapelnäs i Njurunda sedan företaget Busslink tog över i mitten av juni i år.

Annons
För det mesta svarar de att bussarna var fulla och att vi får vänta på nästa, säger Alexandra Wågberg.
Hon och Christine Nordin har ringt åtskilliga gånger till Busslink under sommaren. Problemen började samtidigt som företaget tog över ansvaret för lokalbussarna. Ungdomarna kom för sent till sommarjobb och fritidsaktiviteter.
De tycker att vi kan vänta men det går bara som mest två bussar i timmen. Nu kommer vi för sent till gymnasiet nästan varje dag, säger Christine Wågberg.
När skolorna började för en vecka sedan blev problemet akut. Morgonbussen från Bommen var fullsatt när den kom till Vapelnäs. Busslink uppgav i telefonen att de inte kunde sätta in extra bussar på de mest utsatta busstiderna.
Vi ringer nästan varje dag. Ibland kommer det ingen buss alls, andra gånger kör de förbi hållplatsen. Det har hänt att de svarat att de inte såg oss, säger Alexandra Wågberg.
Fömodligen har bussbolaget insett att det finns vissa problem. En dag skickades en taxi för att hämta Alexandra som skulle till sitt sommarjobb. Men sen dess har det varit stopp på välviljan från bussbolagets sida.
Klagomålen på Busslink har varit många. Företaget började med att dra in flygbussen mellan Midlanda och Sundsvall. När skolorna började blev det kaos i Timrå eftersom många turer var indragna från Tynderö, Ljustorp och Fagervik.
För några dagar sedan hotade Timrå kommun med att säga upp avtalet. Då hade 26 skolbarn lämnats i Stavreviken och bussen hade släpp av barnen som skulle till skolan i Ljustorp på en trafikerad väg.
Sundsvalls Tidning har utan framgång försökt nå en företrädare för Busslink under tisdagen. Men varken på huvudkontoret i Stockholm eller i Sundsvall svarade någon i telefonen.

Mer läsning

Annons