Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullspäckat program på nationaldagen

/

Sundsvall slår som vanligt på stort när nationaldagen firas. I år kommer bland annat skidstjärnan och Sundsvallsbon Johan Olsson att sätta guldkant på dagen.
– Det är så häftigt att han ställer upp. Han är en fin ambassadör för Sundsvall, säger projektledaren Kate Almroth.

Annons

Temat för årets nationaldagsfirande är idrott och därför kommer Johan Olsson att hålla årets högtidstal medan basketprofilen Pontus Frivold är konferencier.

– Det här är ett bra sätt för oss att uppmärksamma att SM-veckan arrangeras i Sundsvall bara några veckor senare, säger Kate Almroth.

De senaste åren har nationaldagsfirandet i Sundsvall hört till de större i Sverige och i år blir inget undantag om vi får tro Kate Almtroth.

– Har vi vädret med oss så tror jag att det kommer att bli fullt på stan. Det blir en dag för alla åldrar med allt från Samir & Viktor till Helen Sjöholm.

Som en del av nationaldagen hålls också Kajkalaset där Sundsvallsborna får möjlighet att ta del av planerna för Norra kajen.

– Det är första gången som kajstråket öppnas upp för allmänheten, det kommer att bli en invigning och talare och man kommer kunna ta del av planerna som finns och få en bild av hur det kommer bli när det är färdigt, säger Kate Almroth.

Det fullspäckade programmet kommer med andra ord att märkas på flera håll runt om i staden. Men fokuset kommer att ligga på Stora torget där programmet pågår mellan klockan 12.00 och 14.00.

– Jag är så stolt och glad över att få vara projektledare för den här dagen. Vi har visat att vi kan fira och vara stolta över Sundsvall och Sverige, säger Kate Almroth.

Mer läsning

Annons