Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös i prästgården

"Det var en otroligt bra i kväll". Så hette det när de cirka 30 besökarna vid 21-tiden på onsdagskvällen lämnade Gnarps prästgård och kom ut i den 16-gradiga kylan.

Annons
De som främst såg till att det blev en "otroligt bra kväll" var gästerna Ann-Britt Andersson, Gävle, och Rolf "Månen" Svensson, Lingbo, som med sång och pianospel skapade känslor av alla de slag i prästgårds-trängseln. Stämningen varierade från närmast rocktakter till stilla andakt.
Ann-Britt Anderssons rena stämma upptäcktes av en slump. Sjubarnsmamman blev änka för 13 år sedan. En hantverkare, som arbetade i hennes hus, hörde henne sjunga i badrummet. Eftersom han var etablerad fritidsmusiker i Gävle lockade han henne till stadens jazzklubb och sedan dess har Ann-Britt Andersson medverkat i många olika sammanhang.
Rolf "Månen" Svensson har kombinerat roller som dansbandsmusiker och kantor. Vid sinnesrogudtjänserna i Gävle, som brukar locka upp till 500 personer, har han varit bärande i många år.
På 60- och 70-talen spelade jag här, i Jättendal och Stocka, med Jojjen Björklunds och Korven Larssons orkestrar, berättade han.
Gnarps vikarierande präst, Bengt Wiklund, samarbetade med de båda gästerna under Gävletiden och var den som nu lockade dem till Gnarps prästgård. En annan Nordanstigspräst, pensionerade Göran Ström i Bergsjö, samarbetade med "Månen" under sin tid i Lingbo 1974-1980.
Bengt Wiklund är imponerad över engagemanget i Gnarp. För kvällen berömde han främst kyrkogårdsgänget med Ove Falk, Sören Hansson och Mia Reimertz som stod för fikat.

Bildtext:
Bengt Wiklund, Ann-Britt Andersson, Rolf "Månen" Svensson och Göran Ström i Gnarps prästgård.

Mer läsning

Annons