Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra fängslande författare

/
  • Fyra deckarförfattare som gav en fängslande afton på Bergsjö hotell. Helena Sigander, Kjell E Genberg, Ulf Durling och Leif Woxlin.

Fyra deckarförfattare bjöd på söndagsaftonen inte bara på sig själva utan även sketcher, humor och även en och annan ryslighet inför bara tolv församlade på Bergsjö hotell.

Annons
För Leif Woxlin, Bergsjö, som nu har skrivit sin tredje deckare färdig - den har undertiteln Offer på Homotippen och kommer ut nästa år - var det hemmaplan. Det var det även nästan för Högsbördige Kjell E Genberg, Stockholm, som sedan han lämnade norra Hälsingland skrivit smått sagolika 220-talet böcker.
Jag lär vara den författare vars böcker är mest utlånade på biblioteket i Bergsjö, berättade Genberg.
Han berättade festligt om hur han i flera år klassats ner av några recensenter vilket gjorde att han bytte sitt författarnamn till Christian Aage - och av kritikerna kallades för en lovande debutförfattare.
Kjell E Genberg bor numera i Stockholm året runt, tidigare var han sommarboende i Bjuråker. Hans skrivarkarriär började på allvar genom att han av rektorn sparkades ut från gymnasiet i Hudiksvall.
Jag hade i en egen liten skoltidning skrivit att det var hans fru som bestämde i skolfrågorna. Men efter lunchen var jag anställd som radskrivare på Hälsinge-Kuriren.
Helena Sigander, Stockholm, berättade om hur hon kan få inspirationer. En fick hon på en trist middag, bordskavaljeren gav henne impulser till om hur terrorister skulle kunna gå fram genom att sprida virus via en lus.
Det behöver sannerligen inte vara något mord för att det ska bli spänning. Ulf Durling, Stockholm, gav ett levande exempel ur sitt tidiga liv som kirurg och en misslyckad operation av en blindtarm. Patienten, en femårig flicka, höll på att förblöda och ingen kollega hade på tio år kallat på den mycket meriterade läkaren med bakjour. Durling tvingades göra det men det visade sig mot alla förmodan vara mycket uppskattat av denne. Och flickan överlevde.
Flera ortsbor visade högform när det gällade att hitta rätt i de sketcher om böcker och filmer som gavs. Bessan Westrin, Gnarp, Anders Gillgren, Bergsjö, Agneta Hattendorff, Bergsjö, och Eva-Lotta Holmberg, Bergsjö, kapade genom tankeskärpa och kunnande åt sig flera av bokbordsvinsterna.
En mycket lyckad kväll, synd att så få mötte upp. Ändå var det dubbelt så många som i Söderhamn som gruppen besökte tidigare. Nordanstigs skolnämnd stöttade evenemanget med 7 000 kronor.

Mer läsning

Annons