Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnarpsbo åtalad efter krogtumult

Ett kaosartat bråk på Folkets hus i Hudiksvall dansnatten den 14 november i fjol har resulterat i att en 22-årig Gnarpsbo åtalas för att ha misshandlat en krogvärd och brukat våld mot en ordningsvakt.

Annons
En 21-årig kamrat till honom, även han från Gnarp, var inledningsvis också misstänkt men denne har inte åtalats.
Åtal är en sak, att dömas en annan. Det finns en rad motsägelsefulla uppgifter i förundersökningen. Ett vittne försäkrar med 100-procentig säkerhet att 22-åringen inte brukade våld. Andra vittnen är mycket osäkra, "det var ett kaos", och ett vittne utpekar den i praktiken friade 21-åringen för att ha sparkats.
Ordningsvakten och krogvärden anser dock att 22-åringen gav sig på dem medan 22-åringen själv inte minns något. Han har i polisförhör sagt att tycker att det är obehagligt om han skulle ha skadat någon annan. Vid tillfället hade han 1,8 promille alkohol i blodet.
21-åringen förnekade brott, han påstod i polisförhör att han enbart ville avstyra bråk. Han uppger att han såg 22-åringen slå ett par slag men vet inte om de träffade.
Ordningsvakten ådrog sig i tumultet ett jack i huvudet som fick sys med sju stygn. Han har ett skadeståndskrav mot 22-åringen på 7 260 kronor.
Krogvärden fick ett mindre näsbensbrott och har skadeståndskrav mot 22-åringen på 7 000.

Mer läsning

Annons