Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne vill stoppa garagebygge

/
  • Här är det tänkt att familjen Westins garage ska stå. en granne har öveklagat deras bygglov. Anmälaren menar att byggnaden kommer för nära Marnavägen.
  • Gurly och Åke Westin begrundar den överklagan de fått på sitt bygglov på garaget.

Stadsbyggnadsnämnden i Sundsvalls kommun beslutade i juni i år att bevilja ett bygglov för ett garage. Byggnaden ska uppföras efter Marnavägen. Nämndens beslut överklagades av en granne.

Annons
Det är makarna Gurly och Åke Westins garagebygge som de fått bygglov till. Det har nu överklagats av en granne.
Vi förstår ingenting. I två har de klatrat och krånglat med oss. Först med vår nybyggda villa och nu med vårt garage, säger Åke Westin.
I sitt överklagande till Länsstyrelsen skriver grannen att garaget kommer för nära Marnavägen och bilarna delvis kommer att stå en bit ut på vägen.
Vår granne drar den befängda slutsatsen att vi kommer att nyttja garageinfarten som uppställningsplats för alla de fordon som vi har registrerade, så är inte fallet, säger Åke Westin.
Till historien hör att Westin äger tomtmarken bredvid den granne som överklagat bygglovet.
Om vi skulle vilja kunde vi härbärgera våra fordon på den marken. Det har vi naturligtvis ingen tanke på att göra, säger Åke Westin.
Anmälaren skriver också i sin anmälan att Wedins föreslagna garagebygge är en trafikfara. Familjen äger ett antal fordon och de kommer att försämra sikten för de bilister som åker på Marnavägen.
Vi vill påpeka att de närliggande fastighetsägarna som uttalat sig inte bedömmer riskerna på samma sätt som anmälarens skräckscenario, säger Åke Westin.

Mer läsning

Annons