Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränslös poker på svenska

Efter 24 timmar med en svensk pokersajt hade över 20 000 spelare satt sig kring Svenska Spels gränslösa pokerbord på nätet.
Det brittiska spelbolaget Ladbrokes ansöker för tredje gången om att få starta svensk poker på nätet

Annons
 Fantastiskt, det är alltid nervöst med premiärer, men systemet håller och spelarna tycks av reaktionerna att döma vara nöjda, säger Mikael Franzèn, ansvarig för internetspel hos Svenska Spel, till TT.
Som mest under det första dygnet satt det samtidigt 4 700 spelare kring pokerborden, det var vid 22-tiden på torsdagen. Hur mycket de spelade för är däremot ännu okänt.
Svenska Spel öppnade sin pokersajt i torsdags. Överallt finns texter med förmaningar och uppmaningar till försiktighet. Spelarna kan själva sätta upp sina gränser i pengar och tid. I praktiken betyder det att det inte finns några gränser alls. Det går att sätta upp en gräns på en miljon kronor om dagen och tillåta sig att spela 24 timmar om dygnet. Den enda begränsningen är att det inte går att satsa mer än 79 400 kronor per giv.

Gränslöst spel
Socialt ansvar?
 Tillsammans med experter på spelmissbruk har vi kommit fram till att gränser och pekpinnar som vi sätter upp inte fungerar. Vad vi gör är att tillhandahålla redskap för spelarna att själva sätta gränser och information om hur man får hjälp, säger Mikael Franzén.
På brittiska spelbolaget Ladbrokes är man förvånad över möjligheten till ett i praktiken gränslöst spel.
 Det visar om inte annat ihåligheten i talet om att monopolet behövs för att bevara folkhälsan, säger bolagets nordiske chef Douglas Roos.

Tredje försök
Ladbrokes har länge försökt få starta en svensk pokersajt, men ständigt fått kalla handen från staten. På fredagen tog bolaget nya tag och lämnade in sin tredje ansökan och räknar med positivt besked den här gången.
 Vi har förstått att staten satt upp gränser och regler för att Svenska Spel skulle få sitt tillstånd, där de sociala aspekterna och risken för spelmissbruk finns i centrum. Vår ansökan kommer att till punkt och pricka ligga på minst samma ambitionsnivå, säger Douglas Roos.
Ladbrokes omsätter i dag cirka 100 miljoner kronor om dagen på sin sajt. Enligt olika bedömare står svenska spelare för cirka 30 procent av den omsättningen.
Ladbrokes lovar i sin ansökan att 15 procent av omsättningen ska gå tillbaka till idrottsrörelsen och utveckling av vård för spelmissbrukare.

Mer läsning

Annons