Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldbagge på Kustkväll

En berättarkväll med guldbagge och budskap om att sätta älgkött på matsedeln. Det gavs på torsdagskvällen i kommunhuset i Harmåner, i regi av EU-projektet Ostkanten.

Annons
Inför de 30 församlade visade Sven Norman, Jättendal, ett smakprov på bilder längs Nordanstigskusten.
Jag klassar reservatet mellan Sörfjärden och Vattingen som nummer ett, Tjuvön i Mellanfjärden som nummer två, sade han.
Han betonade gång på gång att man måste ge sig tid för att få upplevelser. I sitt bildval visade han bland annat en äkta guldbagge - inte en vanskapt som filmfräsare får - tusenåriga, krokvuxna tallar och Norrlands största stenmalsfält som ju finns norr om Vattingen.
Synd att den här byggnaden revs, sade han då han visade en bild på det slitna magasinet på Klasuddden i Sörfjärden, det som förra kommunalrådet Lennart Holmsten en gång gav rivingsorder om.Utan identiteter

Urban Laurin, Uppsala, en man med erfarenheter från bland annat Grythyttan, redovisade att Gävleborg och Nordanstig är utan identiteter.
Det finns många projekt och konsulter. Men få som lyssnar på folket.
Han fann det märkligt att länsstyrelsen initierat två fiskeprojekt. De ansvariga visste inte att ett var i gång när ett annat startades.
Urban Laurin noterade att upplevelser är dagens marknad.
Fyller man år vill man ha upplevelser i present. Inte glasskålar. Därför är det också djup kris för Glasriket i Småland.
Gång på gång framhåll han det äkta och måltidens betydelse. Som ett positivt exempel tog han blåbärsgravad lax från Sjömärket i Mellanfjärden, som ett negativt en smaklös dagens lunch på ett annat näringsställe i kommunen.
Många ordnar bra aktiviteter men missar att svara för god mat. Det är det allra viktigaste om man vill ha internationella gäster.
Vi har mycket älgkött men väldigt litet serveras för allmänheten. Man kommer inte på att det säljer.

Mer läsning

Annons