Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gummianka — en seg historia för Apollo

Annons
Boxerhunden Apollo från byn Landsom i Jämtland födde förra veckan en anka med kejsarsnitt en välskapt gummianka ska väl tilläggas.
Det var för fem år sedan som den lekfulle unghunden Apollo roade sig med barnens gummianka. Den pep till varje gång hunden bet till i den och till slut slukade den allt mer upprymda hunden leksaken.
Husse Magnus Mellgren såg vad som hände och kontaktade genast veterinär. Bedömningen gjordes att den inte alltför stora ankan snart skulle komma ut den naturliga vägen.
Tiden gick men ingen anka syntes till. Apollo mådde dock bra och alla räknade med att hundens magsafter så småningom skulle ta hand om ankan.
För två veckor sedan blev Apollo akut sjuk och kräktes ymnigt och slutade dricka vatten. Husse tog med sig hunden till veterinären. På Östersunds djursjukhus där Apollo röntgades syntes ankan hur tydligt som helst på röntgenplåten skriver Länstidningen.
Apollo opererades akut för att han skulle bli kvitt sin ofrivilliga fripassagerare. Efter operationen som kostade husse 13 000 kronor har Apollo återhämtat sig riktigt bra.

Mer läsning

Annons