Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Olle Svalander...

...som skrivit bloggen och boken om \"Konsten att förlora\" och utgett sig för att vara GIF-supportern Mats Hård. Olle har tidigare arbetat som journalist i Sundsvall, på Radio Västernorrland. Igår avslöjade han sig själv - till mångas förvåning och besvikelse.

Annons
Hej Olle, hur känns det idag?
Det känns skönt. Det har varit påfrestande att dels ha deadlines och samtidigt kämpa för att hålla Mats Hård hemlig. Jag har inte ens kunnat nämna honom hemma vid middagsbordet, av rädsla för att fyraårige sonen ska råka försäga sig i något sammanhang.
Hur många har vetat om hur det egentligen ligger till?
Det har varit sju - åtta personer. Från början berättade jag för kompisar för det kändes som en kul grej. Men så förstod jag att det var allvar och slutade berätta. De som vetat om det har stöttat mig under tiden och funkat som bollplank. Vi firade bokutsläppet tillsammans häromdagen.
Boken slutar redan i augusti, varför följde du inte giffarna hela vägen?
Det höll inte för en bok. Matchen mot Assyriska kändes som ett bättre slut, boken ska ju ändå finnas och kan komma att läsas i flera år framåt, då är det viktigare med en bra story som håller hela vägen.
Hur har du lyckats hålla isär Mats Hård från Olle Svalander?
Det har funkat, men varit lite svårt. Inte minst när andra har spekulerat om vem som är Mats Hård. Dessutom har jag börjat gilla giffarna under tiden jag skrivit. (Olle håller egentligen på Elfsborg.)
Haha, i början av säsongen när Giffarna vann över Elfsborg blev det konstigt. Jag tänkte skit också, men höll masken i bloggen. På slutet när giffarna förlorade tänkte jag \"Skit också\". Hemskt tråkigt att de åkte ur.
Kan du släppa Mats Hård och gå vidare nu?
Jo men det är lite svårt. Som Mats Hård ljög jag hela tiden. Som journalist måste man vara sann. Och så är Mats Hård mycket kaxigare och tuffare än jag, ibland önskar jag att jag vore mer som han. Det var skönt till exempel att kunna svara på mail som Mats Hård.

Mer läsning

Annons