Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han dog i sitt sågverk

Sven-Olof Eriksson i Nilsböle omkom i en olycka i sitt sågverk i torsdags. Lidenbygden har förlorat en profil, och hans efterlevande en älskad fadersgestalt. — Det känns fruktansvärt tomt. Tomt och förtvivlat, säger sonen Tommy Eriksson.

Annons
Ingen vet ännu vad som gick fel. Sven-Olof Eriksson höll i torsdags förmiddag på att såga i sitt enmanssågverk. Av okänd anledning kom han att falla in i sågen, och döden var troligen ögonblicklig.
Vi vet inte ännu varför han ramlade. Om det var en ren olyckshändelse, eller om han drabbades av plötslig sjukdom, säger Mats Anrep på Sundsvallspolisen.
Han hittades av en släkting vid 13.15 på torsdagen.
Sorgen vilar tung över Nilsböle, några kilometer öster om Liden. Han var barnfödd på gården och bodde där med sin hustru Ulla-Britt sedan 50 år. Tre barn, sju barnbarn och ett litet barnbarnsbarn har de. De flesta fanns i går på gården för att trösta och stötta varandra.
Det finns nog ingen snällare människa. Han var en underbar trygghet, och ingenting var någonsin omöjligt för honom, minns dottern Margareta Engman och hennes syskon Tommy Eriksson och Christina Skoglund.
70-årige Sven-Olof Eriksson var en välkänd och omtyckt person i Liden. Åtskilliga hus i bygden hålls samman av det virke han sågat under i stort sett hela sitt liv. Många känner honom genom jakten eller fisket, men de flesta troligen genom hans mångåriga engagemang i som kassör i Lidens hembygdsförening.
Han dog där han har jobbat i hela sitt liv. Men det känns inte som att han fick göra det på ett värdigt sätt, säger Tommy Eriksson sorgset.
Samtidigt kan man säga att han verkligen fick leva ända tills han dog. Bland det han tyckte allra mest om, säger Margareta Engman.

Mer läsning

Annons