Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappkritik mot bilismen i Timrå

/
  • Handikappombudet Roland Engström är fortfarande uppskakad efter att en bil nästan rammat honom på ett övergångsställe i Timrå.

Många bilister i Timrå måste skärpa sig. Den uppmaningen kommer från Roland Engström, handikappombud och ordförande i Stödföreningen för funktionshindrade i Timrå.

Annons
Vid ett flertal tillfällen har han varit inblandad i incidenter där bilister inte följt trafikreglerna.
Jag var nära att dö under tisdagen, säger han.
Han skulle korsa Köpmangatan i höjd med Mariedalsskolan. När det blev grön gubbe började han köra sin handikappmoped. Som tur var såg han en bil som kom i hög fart och körde mot rött.
Jag släppte gasen och mopeden stannade tvärt och bilen nästan slickade mig, trots att jag hade grön gubbe.
Innanför honom gick två små flickor.
Hade bilen träffat min moped hade vi alla tre varit döda i dag. Det är jag övertygad om.
Och Roland Engström betonar att det inte är första gången han har varit med liknande olyckstillbud vid övergångsställen.
Det är ganska vanligt att bilar kör mor rätt när man har passerat halva övergångsstället.
Han har svårt att förstå varför inte bilisterna kan visa större hänsyn när det enbart handlar om några sekunders väntan.
Just Köpmangatan är hårt trafikerad och det kommer förr eller senare att inträffa en allvarlig olycka om inget händer. Här går det barn som ska äta på Hagalid och det är också många äldre och handikappade som passerar över det aktuella övergångsstället.
Han tycker polisen skulle kunna stå lite oftare och kontrollera körkort, bilbälten och nykterheten efter gatan. Bara att polisen visar sig menar han har en dämpande effekt.
Det borde vara ett trafikhinder före övergången så att bilarna tvingas bromsa ner. Jag tycker också att en kamera skulle kunna vara på sin plats. Det är trots allt mjuka människor som riskerar att bli överkörda.

Mer läsning

Annons