Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planteras ett flugfiskeparadis

/
  • Stefan Thorfe, fiskerikonsulent på länsstyrelsen, lägger ut nät för att se vilka sorters fiskar som redan finns i Lövåstjärnen.
  • Roland Hultman hoppas att få sätta ut öring i Lövåstjärnen. Fiskerikonsulent Stefan Thorfve undersöker möjligheterna.
  • Stefan Thorfe använder en vattenkikare när han spanar ner mot tjärnens botten.

Roland Hultman från Holm planerar för en fiskecamp vid Lövåstjärnen utanför Holm. Nu undersöker länsstyrelsen om de ska ge tillstånd för utplantering av öring i tjärnen.

Annons
Roland Hultman driver företaget Entré trading. Sedan tidigare kan han erbjuda sina gäster olika former av jakt och fiske, men nu vill han utveckla företaget.
Jag vill få tillstånd att plantera ut öring här i Lövåstjärnen och bygga en liten camp. Fiskare frågar ofta efter flugfiskevatten och det vill jag kunna erbjuda, säger Roger Hultman.
Företaget grundades 1997 men går inte att leva på i nuläget.
Det är mest som en hobby nu men om jag får tillgång till fler vatten och kan utöka verksamheten kan det bli en del av inkomsten i alla fall. För ett tag sedan ansökte jag om att få sätta ut öring i Lövåstjärnen och fick nej. Men det accepterar jag inte, därför ska länsstyrelsen undersöka saken nu.
I går eftermiddag åkte fiskerikonsulent Stefan Thorfve till Lövåstjärnen.
Huvudsyftet med det här är att se om det redan finns öring i vattnet här. Finns ett naturligt öringbestånd vill man inte sätta ut öring utan i så fall är alternativet att sätta ut regnbåge istället, säger Stefan Thorfve.
Med sig hade han ett antal nät att placera på olika platser i tjärnen.
Nätens maskor är från åtta millimeter och uppåt för att kunna fånga all slags fisk som finns här. När vi tar upp näten kommer vi förutom att se vilka olika sorters fiskar som finns här även mäta och väga fisken, säger Stefan Thorfve.
Vad jag vet finns det gädda, abborre och mört i tjärnen. Men jag tror också att det kan finnas en del öring som har blivit utsatt hit för länge sedan, säger Roger Hultman.
Nu hoppas han få ett positivt svar från länsstyrelsen för att kunna sätta igång och förverkliga sina planer om en ny fiskecamp.

Mer läsning

Annons