Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattparad på Bergsåker för 42-gången

Även i år sken solen när det var dags för hattparad vid Bergsåkerstravet.
Flest deltagare hade barn och vackraste klassen lockat.

Annons
Precis som brukligt sken solen även i år över ST-s årliga arrangemang, hattparaden på travet i Bergsåker. En tilldragelse med anor på nacken som i år skedde för 42 gången.
Borta var regn och dis när det var dags för deltagarna i de fyra klasserna att visa upp sina kreationer.
I vackraste och i barnklassen fanns det gott om deltagare som tävlade om att vinna ära och priser. Något sämre än vanligt var det i den roliga klassen där antalet inslag var ovanligt få.
Ny för i år var klassen för herrar. Valet av huvudbonader visade att det manliga släktet inte är lika lockade av ovanliga och färggranna kreationer. Här var det snarare mer traditionellt och en aning tråkigare än i de övriga klasserna.
Vinnaren i vacker klass blev Margareta Byman från Sundsvall. Hon kom i en skapelse nästan helt i svart. Här löd bedömningen att hon segrade på grund av att det var väldigt elegant helhetsintryck där till och med glasögonen passade perfekt.
För henne var det dessutom första gången hon ställde upp i hattparaden. Någon skapelse just för detta evenemang var det inte som Margareta Byman vann med.
Den hänger i min garderob, säger hon
Mest fantasi tycktes de unga ha. Vinnare blev syskonen Maria och Nils Söderlind med sin bagarutstyrsel. Här var juryns motivering: En kul idé med många av yrkets alla riktiga redskap.
Roliga klassen vanns av Maria Åhman. Hon är en van deltagare som vann samma klass förra året. Skapelsen i år var två personer i en.
En elegant gentleman ända från sulan till toppen var bedömningen av vinnaren i herrklassen Stig Nenzén. Hans motivering till att ställa upp var puffen från hustrun.
Det var gumman som sa att jag skulle gå, berättade han.

Mer läsning

Annons