Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holländare vill inte till Afghanistan

Annons
Nigeria lämnade på onsdagen ut den efterlyste krigsherren Charles Taylor till Liberia. Men i Monrovia fick landets före detta president efter snart tre år i exil bara stanna knappt en timme.
Iförd handbojor fördes han till en FN-helikopter, som tog sikte på Sierra Leone.
 Han befinner sig nu i fängsligt förvar hos specialdomstolen i Sierra Leone, sade FN-taleskvinnan Marie Okabe till Reuters på onsdagskvällen.
Den skandalomsusade lobbyisten Jack Abramoff, med kopplingar till flera högt uppsatta republikanska politiker, dömdes på onsdagen till fem år och tio månader i fängelse för bedrägeri.
Tillsammans med en kollega bluffade han till sig ett lån på 60 miljoner dollar för sex år sedan.
För tre år sedan hyllades han som en av dem som lyckats samla in mest pengar till president George W Bushs omvalskampanj.
USA har beordrat sina diplomater och amerikanska bolag att inte ha några kontakter med de palestinska departementen sedan den Hamasledda regeringen svurits in på onsdagen, sade amerikanska regeringskällor.
Direktivet förbjuder alla kontakter med ministrar oavsett om de är medlemmar i Hamas eller inte. Det samma gäller de personer som arbetar för ministrarna.
Kontakter kommer dock att tillåtas med president Mahmud Abbas och parlamentariker som inte är medlemmar i Hamas.
Makedoniens parlament antog på onsdagen en rad nya regler i landets vallag.
Förändringarna, som anses vara viktiga i landets försök att anpassa sina lagar till EU-standard, öppnar för premiärminister Vlado Buckovski att utlysa allmänna val till sommaren.
Landets regering siktar på att bli medlem i försvarsalliansen Nato 2008 och EU som tidigast fyra år senare. EU har ännu inte satt något datum som mål för ett makedoniskt medlemskap.
En marockansk domstol har dömt en tysk turist till tre års fängelse sedan han haft sex med en tonårspojke, uppgav myndigheterna på onsdagen.
Mannen hade betalat pojken 100 dirham, cirka 86 kronor, och gett honom ett paket cigaretter. Händelsen ägde rum i Agadir, en känd turistort i södra Marocko.
Den tyske mannen fälldes för bland annat pedofili, prostitution och för att främja sexturism.
Förutom fängelsestraffet fick han även 5 000 dirham i böter.
Två soldater i nederländska armén har placerats i husarrest sedan de vägrat tjänstgöring i Afghanistan enligt nyhetsbyrån ANP.
Nederländerna har omkring 650 soldater i Afghanistan och beslutade i februari att skicka ytterligare 1 200 soldater till det krigshärjade landet i sommar, trots stort folkligt motstånd. De nya soldaterna ska tjänstgöra i de södra delarna av Afghanistan, ett område som i allt högre utsträckning utsätts för självmordsattacker.

Mer läsning

Annons