Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida gör så att blommorna blommar

/
  • Det fanns en reservplan att vara inomhus, men det blev en tillställning utomhus ändå.

Det är på Attmars hembygdsgård det händer. Där övergår skoltermin till sommarlov varje år. Eleverna på Lucksta skola fick ännu en solig avslutning i går.

Annons
Och nu ska alla tvåorna spela Köp varm korv och Spanien på blockflöjt, säger Felix Stennek som går i femman och är en av dem som sköter presentationen.
Tvåorna intar scenen och 20 blockflöjtstämmor stiger kort därefter mot den skolavslutningsblå himlen. På några minuter är det hela avklarat och tvåorna ser nöjda ut.
Det är obligatorisk att spela blockflöjt här på skolan. Många lärare kan spela och eleverna får låna hem en flöjt om de vill, förklarar speciallärare Kristina Berglund efteråt när sommarlovet varat i flera minuter.
På hennes folkdräktsklädda arm hänger korgen med alla flöjter. Nu kommer inga ivriga händer pressa på deras smala skaft på några månader. Blockflöjterna får vila.
Alla skolans klasser har gemensamt tågat till hembygdsgården från Lucksta skola som ligger på andra sidan vägen. Sånger och dikter har övats in länge. Men om man öppnar de blågula pappersflaggorna så finns nationalsången nedskriven där. Om nu någon skulle glömma bort texten.
Vi finns alltid kvar här, säger rektor Eva Sundqvist Ström när det blir dags att ta farväl av femmorna.
Femmorna lovar att komma och hälsa på. De får en ros av rektorn med uppmaningen att "komma ihåg att de är unika". I höst börjar de i Sköle skola i Matfors.
Även för Sanna Norberg som gick ut ettan så kommer en lite mindre förändring i höst. Då byter hon klassrum. Och det börjar märkas att hon blir äldre, tycker hon.
- Jag känner att jag nog kan mycket matte nu. Och att jag kanske lär mig att simma jättebra, säger hon.
Men det är inte matematiker eller simmare hon vill bli, utan konstnär. Favorittavlan hänger hemma i rummet. Den föreställer Sannas mamma.
Mer läsning

Annons