Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen julpermis för Timråpedofilen

Den så kallade Timråpedofilen får fira ännu en julafton inne på rättspsyk.
Länsrätten avslår hans permisansökan, bland annat för att han ännu inte insett allvaret i sina grova övergrepp på fyra små flickor.

Annons
39-åringen från Timrå dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning 2000.
Han dömdes för misshandel, grov våldtäkt, sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt umgänge med barn och grovt barnpornografibrott.
Bland annat har han enligt domen filmat sina egna våldtäkter av fyra flickor i 10-årsåldern.
Hittills har 39-åringen bara fått lämna rättspsyk under korta bevakade besök hos sina föräldrar. Nu har han ansökt om 8 timmars obevakad permission för att fira jul hos dem.
Läkaren Kjell Långbergs på rättspsyk tillstyrkte ansökan, och menar att risken för återfall i brott är minimal under den korta permissionen. Bland annat för att det inte kommer att finnas några barn med vid julfirandet.
Men åklagaren betonar att vården av 39-åringen ännu inte givit några konkreta resultat, och anser att han fortfarande inte insett allvaret i sina grova övergrepp. Han ska dessutom ha kommit åt en dator på avdelningen och laddat ner nakenbilder på barn via internet.
Länsrätten anser att det är orimligt att övervältra ansvaret att bevaka 39-åringen på hans föräldrar. Därför avslår man hans ansökan.

Mer läsning

Annons