Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget EU-bidrag till isbana i Fränsta

/
  • Leif Grip, ordförande i Kraftsamling Fränsta har inte gett upp försäken om att få loss pengar för att rusta isbanan i Fränsta.

Inga EU-pengar till upprustningen av isbanan i Fränsta.
– Men vi ger inte upp. Vi ska ordna is när det blir kallt, säger Leif Grip, ordförande i Kraftsamling Fränsta.

Annons
Kramtsamling Fränsta hade sökt över 400 000 kronor för att rusta isbanan inför vintern.
Pengarna sökte man från EU-projektet Mittland.
Det blev inte en krona. Pengarna gick istället till två andra projekt.
Men Kraftsamling Fränsta ger sig inte även om man är besvikna på att det blev ett nej.
Vi kan inte förstå varfför man sade nej. Motiveringen som vi fick var att alla papper inte var rätt ifyllda. Men vi har gjort som vi skulle, fortsätter Leif Grip.
Kraftsamling Fränsta såg en framtid med en eventuell konstfrusen isbana i samhället med EU-pengarnas hjälp.
Våra plnar var att vi skulle gjuta en betongplatta för banan. Och i den skulle vi lägga rör och på så sätt förbereda för att så småningom göra en konstfrusen bana. Vintrarna har blivit så milda att det troligen behövs konstfruset i framtiden. En konstfrusen bana skulle också förlänga säsongen, fortsätter Leif Grip.
Den sarg som funnits vid banan har skrotats då den var i mycket dåligt skick.
Vi har fått överta sargen från ishallen i Ånge när den bytte. Och den kommer att fungera mycket bra här, säger Leif Grip.
Skolan i Fränsta var mycket glada över den satsning som Kraftsamling Fränsta ville göra.
Det är viktigt att barnen kan vara ute och röra på sig när de har gymnastik. Fler och fler larmrapporter kommer om att barn inte mår bra för att de är i för dålig fysisk kondition, säger Leif Grip.
Avslaget från EU var naturligtvis besvärlig för Kraftsamling Färnsta. Men de har inte gett upp tankarna på en ordentlig satsning på isbanan.
Nu ska vi först hyvlöa till den nuvarnade platsen så att det går att spola upp en bana i vinter. Sedan kommer vi trolligen att göra en ny ansökan till EU om pengar. Men vi har en del andra vägar att också gå för att få fram pengar. Kommunalrådet i Ånge, Sten-Ove Danielsson, har också sagt att man ska göra vad man kan för att planerna ska bli verkliga, säger Leif Grip.

Mer läsning

Annons