Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell liga bakom inbrotten

/
  • Mikael Ahrtzing, informatör hos polisen i Västernorrland, bekräftar att det är en internationell liga som ligger bakom flera av inbrotten.

Polisen bekräftar nu att en internationell liga ligger bakom villainbrotten.
– Vi vet till 100 procent att stöldgods finns utomlands, säger Mikael Ahrtzing, informatör vid polisen.

Annons

Villainbrotten började i Stöde förra helgen och har sedan avlöst varandra i snabbt tempo. Tillvägagångssätten har varit likartade – krossade fönster eller altandörrar, och stöldgodset har bestått av mestadels smycken men även kontanter och alkohol.

Ett 40-tal villaägare är hittills drabbade och de senaste inbrotten skedde natten mot i dag då man slog man till mot tre villor i Härnösand och Kramfors.

Polisen i länet har under veckan satt in stora resurser i jakten på förövarna och en hel del tips har kommit in från allmänheten.

Nu kan polisen bekräfta att en internationell liga ligger bakom flera av inbrotten.

– Ja, vi vet nu till 100 procent att stöldgods finns utomlands och har även varit i kontakt med polisen där, säger Mikael Ahrtzing, informatör vid polisen.

Kan ni säga mer om vad som hittats och var stöldgodset finns?

– Nej, vi vill inte gå in på mer detaljer då vi fortfarande utreder inbrotten och inte lyckats binda någon person till inbrotten, säger Mikael Ahrtzing.

Polisen fortsätter med stark insats för att komma åt ligan och uppmanar allmänheten att fortsätta vara uppmärksamma.

– Vi behöver folks öron och ögon för att snabbare kunna lösa inbrotten och har man sett något så ska man ringa omedelbart, vänta inte, säger Mikael Ahrtzing.

Polisen uppmanar även på sin hemsida till grannsamverkan.

– Ska man åka bort en längre tid, eller kanske bara över helgen, så grannarna att hålla koll på ditt hus. De kanske kan ställa en bil på gården, flytta runt saker och se till att det lyser lampor i huset på olika tider, säger Mikael Ahrtzing.

Mer läsning

Annons