Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag andas ut – med hälsenorna i behåll

Annons

Har julstressen satt än?

Nähä, inte det? Långt kvar?

Hm, jag vet hur det är. Julklappshandlandet får gärna vänta ... tills det är för sent. Då man inte kommer undan längre.

Eller också gör man slag i saken och fixar presenterna nu. Före advent.

Själv är jag i den lyckliga situationen, att allt är klappat och klart. Eller rättare sagt, det mesta är fixat, och därmed kan jag passera Birsta utan att känna mig tvingad, eller ens nyfiken på, att göra ett besök.

HM, Scorett, Indiska och allt vad det är får vara, liksom Coop, Mediamarkt, Intersport och allt vad det är. Ja, till och med Systemet får nog vara i år. Glöggen kan ju inhandlas utan att jag behöver leta en parkering på det stora Ikeaområdet norr om stan ...

Men tro inte att jag kommit undan.

Nej, nej, nej. Är det inte det ena, så är det förstås det andra, brukar man säga. Något som i allra högsta grad gäller kombinationen effektivt julhandlande–mental träning–fysisk ansträngning.

I mitt fall stavas detta U-l-l-a-r-e-d.

Ola-Connys och Morgans Ullared – med jättevaruhuset Gekås i centrum.

Ni som varit där vet vad jag talar om. Det är nämligen gigantiskt i sammanhanget, och parkeringsytorna handlar om, jag vet inte hur många fullstora fotbollsplaner det kan vara, men det är ... många!

Mitt förhållande till Gekås är nästan jämngammalt med livet som sambo och man till min Hallandsfödda hustru. Några andra likheter finns däremot inte.

För träffarna i det lilla samhället öster om Varberg har inget med kärlek att göra. Möjligen lite hatkärlek, men mest av typen nödvändigt ont.

Apropå ont, höll det senaste besöket i förra veckan, på att sluta med ett sjukhusbesök. För är det inte det ena, så är det förstås det andra, och nu var det värre än någonsin tidigare. Knôkfullt med höstlovslediga barnfamiljer från Skåne, Småland, Västergötland, Halland, ja över allt ifrån, och så lite stockholmare, tyskar, danskar och norrmän på det, liksom en och annan förvirrad norrlänning.

Huga! Folk körde sina kundvagnar sämre en nybörjare i radiobilarna på Liseberg och jag ljuger inte när jag påstår att jag fruktade för både hjärtat och hälsenorna. Tur att blodtrycksmedicinen verkade fungera och att apoteket har Tigerbalsam att smörja in ömma fotleder med ...

Riktigt så illa brukar det inte vara i Birsta, där man kan gå ut och in på ett annat sätt.

Å andra sidan har Ullared allt koncentrerat, även om det numera handlar om två våningsplan.

Och det bästa av allt. De gamla "öarna" med vilstolar och kaffeautomater har bytts ut mot både en stor salladsbar och en sportbar, med storbilds-tv och möjligheten.

Synen med parkerade kundvagnar utanför dessa oaser är obetalbar och får mina mungipor att trots allt vilja peka uppåt.

Mer läsning

Annons