Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ville inte att hon skulle lida längre"

/
  • Mördad - efter 52 års äktenskap dödade 81-åringen sin hustru med kniv. Hennes kropp förs här iväg till rättsmedicinsk undersökning.
  • Polisen har erkännandet, mordvapnet är identifierat, och inget tyder på en alternativ gärningsman. Ändå genomförde kriminalteknikerna en noggrann brottsplatsundersökning.—Undersökningen är viktig så att vi kan jämföra det den misstänkte säger med teknikernas fynd, säger polisens presstalesman Christer Johansson.
  • Den döda kvinnan hittades av bekanta vid 11-tiden på tisdagen. Tidpunkten för brottet är inte klarlagd, men en granne säger att hon hörde flera skrik redan vid 07.30 på morgonen.Andra grannar blev vittnen till hur 81-åringen greps. —Han höll en näsduk framför sitt ansikte och såg helt förstörd ut. Det är hemskt tragiskt, säger en av dem.

Efter 52 års äktenskap dödade 81-åringen sin hustru med ett tiotal knivhugg i bröstet, halsen och ryggen. — Jag ville inte att hon skulle behöva lida längre, sade han till polisen när han greps.

Annons
Den blodiga tragedin utspelade sig i Granloholm i går morse. Den 81-årige mannen anhölls i går eftermiddag för mord, och enligt polisens presstalesman Christer Johansson erkände han omgående att det var han som dödade sin 84-åriga hustru.
Hon har dött av ett flertal knivhugg mot kroppen. Han säger att han inte ville att hon skulle lida mer. Vad han menar, eller om de kommit överens om att det här skulle hända eller inte, vet vi inte ännu. Det är sådant som måste komma fram vid förhören, säger Christer Johansson.
Polisen ska också undersöka om kvinnan led av någon plågsam sjukdom.
Paret hade bott i lägenheten i en knapp vecka, ditflyttade från Östavall. Enligt Johansson upptäcktes tragedin vid 11-tiden på förmiddagen, när bekanta kom för att hjälpa dem sätta upp gardiner. De såg direkt att något var fel, och att mannen verkade förvirrad.
Hon är död, hon ligger i sovrummet, sade 81-åringen.
De gick in i sovrummet, och såg henne ligga där. De såg att det var blod på henne och på golvet. Då larmade de polis och ambulans, berättar Christer Johansson.
Då hade kvinnan varit död i flera timmar. Mannen säger att han dödade henne vid 07.35 på morgonen, en uppgift som bekräftas av en granne som berättar för ST att hon hört flera skrik i huset vid ungefär samma tidpunkt
Jag trodde först att det var någon utanför, men när jag tittade efter såg jag ingen. Det pågick nog i en halvtimme, säger grannen.
Mannen erkände omedelbart gärningen när den första polispatrullen kom till platsen. Efter de första förhören behövde 81-åringen läkarvård.
Han var mycket medtagen. Han är en nedbruten man, säger Christer Johansson.

Mer läsning

Annons