Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jätendalsbo dömd till sex månaders fängelse

Den 53-årige Jättendalsbo, som åtalats för åtta brott, dömdes på onsdagen till sex månaders fängelse. Han får även betala skadestånd på nästan 75 000 kronor.

Annons
Mannen friades på en punkt, skadegörelse i en av Berggårdens lägenheter på Kyrkvägen i Gnarp. Där hade mannen under sin elva dagars vistelse bajsat ner en säng och även en vägg och golv på toaletten var nerbajsade. Berggården yrkade förgäves på skadestånd för ny säng, sängkläder och sanering på totalt 5 300 kronor men fick inte rättens stöd eftersom bajsningen inte klassades som skadegörelse. Däremot ska Berggården få 3 520 för obetald hyra.
Brottsserien omfattade även en bilstöld på Stefan Persons bil i Hudiksvall den 11 januari, en bil som 53-åringen rattfull (1,68 promille) och körkortslös krockade med i Bergsjö dagen därpå och som förstördes.
Jag försökte få lift till Gnarp men fick ingen. Och sista bussen hade gått. Så jag stal en bil på grund av att jag frös, förklarade 53-åringen.
Det var tur att den Bergsjöbo som 53-åringen krockade med den 12 januari höll ner farten och styrde åt sidan.
Jag såg 53-åringens bil komma mot mig. Den kördes mycket konstigt, på fel sida av vägen, berättade Bergsjöbon för rätten.
53-åringen fälldes även för att han sålt sin svårt cancersjuka sambos saker i ett fritidshus i Gnarp för 11 200 kronor till ett loppis på orten. Han uppgav snyftande för loppisets ansvarige att sambon dött. De 11 200 kronorna ska betalas tillbaka till loppiset som återlämnat sakerna till sambon.

Mer läsning

Annons