Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättebråk utanför porrklubb — 24 gripna

Sexton kvinnor och åtta män greps, misstänkta för grov misshandel, efter ett tumultartat bråk utanför en porrklubb i centrala Stockholm tidigt på lördagsmorgonen.

Annons
Det började som en antiporrdemonstration utanför en sexklubb på Birger Jarlsgatan. Ett 30-tal ungdomar blockerade klubbens entré med början vid halvtvåtiden på natten. När demonstrationen pågått i över tre timmar kom tre män ut från lokalen och det uppstod bråk mellan männen och demonstranterna.
 Demonstranterna använde basebollträ, flaskor och stålkulor, säger Hans-Eric Carlström, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Fördes till sjukhus
Tre män fick föras till sjukhus med bland annat sårskador i huvudet och ansiktet. De kunde lämna sjukhuset under lördagsförmiddagen.
Polisen grep sammanlagt 24 personer, misstänkta för grov misshandel. De flesta av dem anhölls senare under lördagen. De yngsta som anhölls är sex flickor på 17 år.

Annan bild
Monica Johansson är en av demonstranterna som inte greps av polisen. Hon ger en helt annan bild av händelsen.
 I början var allt lugnt men klubbens vakter blev mer och mer aggressiva. När två vakter grep tag i två kvinnor agerade andra i blockaden för att försvara sina vänner från att bli indragna i lokalen. Det stämmer inte att de använde basebollträ. Vakterna har också polisanmälts för våld, säger Monica Johansson.
Hon berättar att nattens demonstration var den fjärde blockaden i år mot porrklubben på Birger Jarlsgatan.

"Ta med basebollträ"
Minst en gång tidigare har det uppstått bråk mellan klubbens personal och demonstranterna.
Alla demonstranter är dock knappast så fredliga som Monica Johansson vill göra gällande. Ett anarkistiskt nätverk som beskriver de tidigare aktionerna på sin hemsida uppmanar demonstranterna att ta med sig basebollträ till nästa demonstration.

Mer läsning

Annons