Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jehovas vittnen inte olämpliga som fosterföräldrar

Annons
Ett par makar som är med i Jehovas vittnen i Småland är inte olämpligt som fosterföräldrar till en snart tioårig flicka från Landskrona. Flickan har redan vistats hos paret i tre år.
Det har kammarrätten i Göteborg fastslagit efter att ha avvisat ett överklagande från socialnämnden i Landskrona. Därmed får flickan permanent stanna hos Smålandsparet som också är släkt med henne.
Turerna kring flickans placering har varit många, konstaterar Helsingborgs Dagblad/Landskrona Posten. Socialnämnden var från början positiv till att flickan jourhemsplacerades hos släktingarna i Småland.
Men när mamman ett halvår senare ansökte om att dottern skulle bli stadigvarande hos släktingarna blev det nej från socialnämnden. Mamman överklagade till länsrätten i Skåne som gav henne rätt. Därpå överklagade socialnämnden till kammarrätten.
Kammarrätten pekar på att flickan funnit sig väl till rätta hos det aktuella paret. Samarbetet med familjehemmet och mamman fungerar bra och skolan intygar att flickan utvecklas väl och att hon är trygg, glad, positiv, öppen, pigg och vetgirig. Enligt kammarrätten har det inte visats att makarnas religiösa tro skulle göra dem olämpliga som familjehemsföräldrar.

Mer läsning

Annons