Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodgubbsodlarföreningen till heders

Än i dag förknippas Bergsjö med jordgubbar trots att det inte finns vare sig odlingar på orten eller syltindustri. Men nu ska jordgubbsodlareföreningen dokumenteras.

Annons
Handlingar har samlats ihop och vid Bergsjö hembygdsförenings årsmöte på torsdagskvällen kom frågan om jordgubbsodlareföreningen upp. Den 7 april ska en studiecirkel sättas i gång.
Föreningen hade cirka 1 000 medlemmar. Ska några av dem som var engagerade kunna hjälpa till, är det hög tid, säger Stig Lindqvist, omvald ordförande.
Mogna män som Hugo Sjölund och Lars Berglund i Bergsjö och Adolf Andersson i Gnarp ska rådfrågas. Annars har de flesta aktiva i föreningen dött.
Vid mötet beslutades att höja medlemsavgiften från 50 kronor till 100. Bland evenemangen kan nämnas Östträffen med låt-SM som ordnas 25-26 juni.
Om en lämplig loge hittas, ska den flyttas till området. Under året ska nämligen logen i Andersfors, som ägs av Iggesunds Bruk, tömmas och sakerna behöver tak. Det är inte längre aktuellt att flytta Andersforslogen till hembygdsgårdsområdet.


Mer läsning

Annons