Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julspel med dockor för barn

/
  • Istället för ett altare var det en stor mur som utgjorde scenen för den dockteater som spelades upp under två dagar i Timrå kyrka.

Under två dagar har kyrkan i Timrå ändrat skepnad framme vid altaret. Bakom en stor vägg dök det upp dockor som spelade teater.

Annons
Det handlar om kyrkans årliga dockteater som vänder sig till barn i förskoleåldern. Premiären var under tisdagen och under onsdagen visades två föreställningar.
En riktad mot dagisbarn där det kom cirka 200 barn. Den andra föreställningen var öppen för alla. Hit kom bland annat barn och föräldrar som deltar i någon annan kyrklig aktivitet, som baby sång och öppet kyrkis.
Föreställningen gick i julens tecken där man började med att ända ljus i adventsstaken. Sedan blev det sång och rörelse innan det var dags att sätta sig ner i bänkarna och storögd titta på dockorna som agerade, bakom den stenliknande muren.
Själva pjäsen handlade om julevangeliet. Om så många barn hängde med i handlingen ska vara osagt. Däremot var ögonen stora när barnen betraktade dockorna som rörde sig och såg ut att prata.

Mer läsning

Annons