Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kameror ska minska torgproblemen i Timrå

Kamerabevakning och fler poliser ska skrämma missbrukare och vandaler från torget i Timrå.

Annons
Det berättade socialnämndens ordförande Jan Norberg (s) i samband med allmänhetens frågestund under kommunfullmäktigesammanträdet.
En av åhörarna undrade vad kommunen gjorde för att förhindra att missbrukare att störa människor som handlar i närheten av centrum.
Jan Norberg berättade att situationen var så allvarlig att vissa affärsidkare funderat på att slå igen sina affärer. Detta sedan missbrukare gett som på affärsidkare och även slagit sönder inredning.
Kommunen, polisen och affärsidkare har träffats för att informera sig om situationen. Jan Norberg upplyste om att polisen inte längre behöver ha personal på flygplatsen. Vilket i praktiken innebär att tre poliser tillkommer för att jobba på fältet i kommunen.
Polisen har lovat att börja patrullera för att störa verksamheten bland missbrukarna på torget.
Jan Norberg berättade också att kameror ska sättas upp på centrumhuset. Dels mot torget, dels mot baksidan med busshållplatsen.
Förhoppningen ska detta också betyda att ungdomar som målar och förstör i området ska låta bli, samt att befolkningen ska känna sig tryggare att gå över torget.

Mer läsning

Annons