Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos gjorde att flera lag hoppade av cup

Gråtande och rädda barn, fyra ådalslag bröt turneringen - årets Sundsvall Cup blev kaosartad.

Annons

– Hallen på Baldershov var alldeles för liten för sju planer, trängseln blev för stor med spelare, föräldrar och supportrar, säger Fredrik Westerlund i Ramviks IF Handboll.

Klubbens E-flickor skulle spela sin första riktigt stora turnering, men efter samråd med tränare och föräldrar, valde laget att åka hem. Säkerheten kunde inte garanteras.

– Både polis och räddningstjänst var på plats, jag tror det var nära de hade stängt hela cupen. För sedan kom väktare och höll ordning. Om något hade hänt som skulle ha krävt en snabb utrymning, skulle det inte ha gått. Det var för mycket folk helt enkelt.

Läs mer här:

Föräldrar rasade över brandsäkerheten

Genom att inte Nordichallen är brukbar för tillfället, fick hallen på Baldershov användas.

– En spelare bröt handleden och det tog väldigt lång tid innan hjälp kom i trängseln. Dessutom var inte golvet anpassat för handboll, ett strävare underlag, normalt för tennis, gjorde det hela svårare.

Westerlund lider med arrangörerna, men frågan kvarstår, skulle verkligen den här turneringen ha spelats?

– Klart det är synd om dem, det var många som var besvikna, vi skickade hem ytterligare ett lag och enligt uppgift valde Härnösands HK att låta två D-lag åka hem från cupen.

Även Ramviks B-pojkar fick spela på en alldeles för trång plan.

– Till och med vår lilla hall i Hälledal är större. Vi stegade ut måtten och det var knappast sex meter till målet från sexmeterslinjen. Det här var en turnering som aldrig skulle ha spelats, utan det var en ren katastrof med trängsel, gråtande barn som tappat bort sina föräldrar, allt skapade ett enda stort kaos.

Visserligen försökte arrangörerna ändra under cupens gång, genom att bland annat flytta vissa av matcherna till andra hallar, men faktum kvarstår.

Det här var ingen angenäm upplevelse för Ramviks unga handbollstalanger.

Mer läsning

Annons