Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagomål på maten från centralköket

Under sommaren har många klagomål kommit från de äldre som får sin mat från centralköket i Timrå.Rå potatis, ostekt blodpudding, frysta biffar som inte tillagats är några av de rätter som skickats ut. Kommunalfacket framför klagomålen till Barn- och utbildningsnämnden som ansvarar för centralköket.

Annons
Kostchefen i kommunen har svarat på kritiken och anser att kontakterna med kunderna är god och att maten också är det. Bortsett från enstaka misstag så hävdar kostchef Märta Eklund att de portioner som erbjuds de äldre är goda, näringsriktiga och varierade.
Efter svaret har facket skickat ett förtydligande, där man förtydligar att det är arbetsgivarens ansvar att maten blir bra och inte lasta över skulden på de anställda som arbetar med tillagningen.
Vi kräver från Kommunals sida och från personalen inom socialförvaltningen, att berörda politiker och tjänstemän hittar en lösning på problemet med maten, säger facket i sin kritik.
Facket skriver också att socialförvaltningen börjat ta mat från annan leverantör som enligt personal och boende är mycket bra.
Vi tycker det är synd om man inte ska kunna lösa de här problemen, så att vi fortsättningsvis från socialas sida, kan köpa mat till våra gamla från kommunens eget kök.

Mer läsning

Annons