Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klortömning drar ut på tiden

Annons
Brister i sexualundervisning kan vara ett skäl till att könssjukdomar blir allt vanligare bland unga. Därför vill skolminister Ibrahim Baylan se över utbildningen och eventuellt ändra kursplanerna.
 Jag undrar om det inte är dags att ta ett förnyat grepp om sexualundervisningen. Uppenbarligen går det inte fram att det finns stora risker med oskyddat sex, säger han.
Baylan överväger att låta Skolverket undersöka hur sexualundervisningen fungerar och hur den uppfattas av eleverna. Därefter kan det bli aktuellt att ändra skol- och läroplaner.
En busschaufför blev svårt knivskuren av en passagerare. Nu kräver facket att övervakningskameror installeras i alla bussar.
Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen i Tumba söder om Stockholm som chauffören knivskars. Mannen fick svåra, men inte livshotande skador. En kvinna och en man anhölls på fredagen misstänkta för dråpförsök.
SL håller på att testa om kameror kan installeras i bussarna för att öka säkerheten, men inget beslut har fattats ännu.
 Vi kräver åtgärder nu. Det är inte meningen att vi ska få stryk och bli knivskurna när vi försöker sköta vårt jobb, säger Mats Hansson, huvudskyddsombud på Swebus för Kommunalarbetareförbundet i Botkyrka.
Tömningsarbetet av klorgas i de urspårade tågvagnarna utanför Kungsbacka tar längre tid än väntat.
Enligt räddningstjänsten flyter arbetet på och läget är under kontroll. Men arbetet med att läktra, alltså tappa ur, den andra vagnen på klorgas skulle ha påbörjats på torsdagskvällen. Nu förskjuts tidsplanen.
 Vi är klara med läktringen av den andra vagnen, säger beredskapsräddningschef Håkan Alexandersson på fredagseftermiddagen.
Läktringen av klorgasen kommer att ta hela helgen. Själva bärgningen av vagnarna troligtvis inte kommer i gång förrän tidigast i mitten av nästa vecka.

Mer läsning

Annons