Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom och ät – nu firar vi med 175 meter tårta

/

Annons

Att Sundsvalls Tidning är inne på 175:e utgivningsåret hoppas jag ingen missat. Vi drog igång jubileumsåret redan 16 januari, med en förstasida på papperstidningen i sann 1800-talsstil.

Sedan har det puttrat på.

I artiklar under våren har vi berättat om milstolpar i ST:s historia, som när söndagstidningen föddes, tabloidiseringen och när nuvarande ST.nu såg dagens ljus, för att ta några exempel.

I februari hade vi öppet hus i Badhusparken och i slutet på maj ordnade vi ST-dagen på Norra berget.

Nu fortsätter vi firandet inne i stan. Vi tänkte att Stenstansdagarna är ett bra tillfälle att slå till. Mycket folk i rörelse, ett i övrigt digert program. Vi håller till i Hedern, eller Stadshusparken som somliga kallar den. Går allt väl och vädrets makter låter lagom mycket sol skina över oss så kommer det att dukas upp hela 175 meter tårta till er alla som vill komma förbi och fira med oss.

Läs också: Tårtkalas och insamling till människor på flykt

I förra veckan kunde ni läsa om och se tv på hur tårtan ska bli till. Det går åt 250 liter grädde, 150 kilo marsipan, sylt, vaniljkräm och florsocker för att skapa denna jubileumstårta – det är skapligt mycket som ska fixas innan denna tårtfest! Vi dukar upp och från klockan 14 serverar vi tills allt tagit slut.

Se också: ST:s Roland Engström provsmakar jubileumstårtan

I övrigt har vi program från klockan 10, där vi bland annat får besök av Pettson & Findus, vi ordnar lite pyssel och arrangerar en annorlunda fotosession där du och andra kan medverka.

Jag kommer att vara på plats hela dagen, om jag nu inte dristar mig till att springa Stenstansloppet, som vi med anledning av vårt jubileumsår är med och startar.

Så kom gärna förbi och resonera om journalistik och nyhetsförmedling om du har tid och lust.

I sommar har vi också haft en 18 delar lång artikelserie med samlingsrubriken 175 år av stora nyhetshändelser – och tidningshistoria. Där har vi avhandlat allt från ST:s födelse under namnet Alfwar och Skämt, missväxt, Sundsvallsbranden, världskrig, rockens framväxt, spårvagnens försvinnande, månlandning, ubåtar och första försöken på internet.

Om man inte kan greppa det annars så har i alla fall den serien hjälpt mig att inse hur mycket 175 år egentligen är och vilken historia vi bär på och som vi ständigt utvecklar.

Så vad händer då framåt under jubileumsåret?

Jag vill inte avslöja allt. Men det kommer nya journalistiska grepp nu under hösten och vintern där vi ur olika vinklar ska avhandla nutid och framtid. Jag hoppas på att vi vid flera tillfällen får anledning att resonera om mediernas framtid och vikten av att ha en stark och seriös nyhetsförmedlare i Sundsvallsregionen.

Det kommer också att bjudas in till jubileumsfest så småningom. Men det blir på andra sidan nyåret det.

Först fokuserar vi på tårtan, tycker jag.

Vi ses!

Läs även:

"Den digitala framtiden är här"

"175 år av stora nyhetshändelser – och tidningshistoria"

"Ny motionstävling ska ge Sundsvallsborna en anledning att röra på sig"

Mer läsning

Annons