Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen får både ris och ros av företagare

Kommunens företagarcentrum får beröm. Men Ånge kommun är mest intresserad av storföretagssatsningar och glömmer de små entreprenörerna. Det kom fram vid en träff mellan företagare och kommunen om företagsklimatet.

Annons
Diskussionen rörde sig kring frågor om företagsklimat, attityder, kompetensförsörjning, service och byråkrati bland annat.
Och det som företagarna ansåg fungerade bra var kommunens näringslivsenhet och företagarcentrum när det gäller starta eget, företagarfrågor, nyföretagande och snabb handläggning inom företagslotsen.
Men det man ansåg fungerade dåligt var dialogen mellan företagare och politiker. Den kan bli bättre menade man. Det satsas för lite på högteknologiskt kunnande och innehåll, kommunikationerna när det gäller tåg och bredband måste bli bättre. Men även länsstyrelsens negativa attityd till utvecklingsföretag måste ändras menade man från företagarna.
De ansåg också att kommunens vilja att konkurrensutsätta mer av den kommunala verksamheten måste bli bättre. Och där kom också kravet på bättre kommunikationer för att underlätta rekrytering och arbetspendling in.
Företagen kan också bli bättre på egen hand konstaterades vid träffen. Och det genom bättre marknadsföring och försäljning. Det är också viktigt med ett samarbete och fortsatt dialog med kommunen. Där kan företagarna ta egna initiativ menade man.
Några av idéerna från gruppdiskussionerna hur det ska bli bättre togs fram. Och det poängterades att kommunen måste vässa kärnverksamheterna. Man måste bli bäst när det gäller skola, vård och omsorg. Göra näringslivsenheten ännu bättre. Använd bredbandet till att ge politikerna kloka uppslag, via mail. Lägg mer ansvar på företagen.

Mer läsning

Annons