Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på marina i Ånge

/
  • Medlemmar i styrelsen från vänster Eva-Lena Svensson, Anneli Jonsson, Kalle Löfgren och Sickan Rönningås för campingföreningen i Ånge hoppas på många namnunderskrifter på uppropet om att en marina byggs vid Ångesjön.

Ångeborna står sedan i somras utan en ut- och iläggningsplats för båtar till Ånge sjön. Nu har en namninsamling startats för att förmå kommunen att bygga en ny marina.

Annons
Vi vill att den byggs vid campingen, säger Anneli Jonsson som lagt ut ett upprop på olika platser i kommunen.
Här hoppas hon och övriga i den ideella campingföreningen att människor ska skriva på. Beslutet att lägga ut uppropen togs under helgen när styrelsen hade ett sammanträde.
Campingen är ett väldigt stort område och det vore bra om vi utnyttjade den även till en båtplats.
Även om kommunen inte själva vill bygga den, så hoppas vi att man på något sätt hjälper till, säger Kalle Löfgren, kassör i föreningen.
Någon formell uppvaktning har ännu inte gjorts. Där emot har föreningen haft en del underhandskontakter med kommunen.
Kommunen har tidigare vänt sig till en intresseförening som dock tackade nej, berättar Anneli Jonsson.
Och det är ett av skälen till att campingföreningen tagit på sig uppgiften. Ett annat skäl är att man vill att det ska finnas kvar stora offentliga marker vid sjön dit alla har tillträde.
Listorna kommer nu att ligga ute till och med fredagen den 11 november. Om intresset är högt bland Ångeborna kommer kommunen sedan att bli uppvaktade.

Mer läsning

Annons