Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristina Åhz mot countrytoppen

/

När Kriztina Åhs på Åsvallen i Gnarp sågar timmerstockar till virke och kör traktor skriver hon countrylåtar i sin hjärna.
Nu kan hon vara på väg mot countrytoppen.

Annons
Hennes låt Singing my blues away är nämligen en av de tre utmanarna på Country Trax-listan, även kallad countrytoppen, den 12 september. Det är sju ordinarie låtar på listan, tre utmanare.
Country Trax-listan sänds över en rad närradiostationer och drivs av en man vid namn Göran Ohlzon. Man röstar på internet, via sms eller med att skicka brev/vykort.
Att enbart vara utmanare är kul, tycker Kriztina Åhs.
Skivan, en demo, har spelats in hos Henrik Mangseth i Hudiksvall som även medverkar på skivan. Regionkända musiker som Wildwoods Sven-Erik Svärd, Sundsvall, Leif Norberg, Hudiksvall, och Kjell-Åke "Körven" Eriksson, Iggesund, stöttar upp låten vid vilken Kriztina sjunger bort alla ledsamheter.
Kriztina Åhs har musiken som en hobby även om hon under åren haft många spelningar i olika sammanhang. Åren 1998 och 1999 gick hon till final vid rikstalangjakts-tävlingar i country.
För att försörja sig måste man göra många deltidsjobb. Jag sågar virke, kör torvtraktor på Åsmyran och arbetar vintertid som pistvakt i Hassela, berättar den Stockabördiga tvåbarnsmodern.

Mer läsning

Annons