Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krtitik mot sporthallsplanerna

Den planerade sporthallen får kritik inom socialdemokratin. Det är Hans Johansson som är mycket upprörd över planerna.

Annons
Här anser kommunen sig ha råd att bygga en hall för 16 miljoner kronor, men kan inte hjälpa Vivansborg med ett bidrag, säger han.
Hans Johansson har pratat med kollegor och flera känner samma som han i frågan.
Vi har officiellt och inofficiellt uppvaktat kommunen och bett om ett driftsstöd för verksamheten på Vivansborg. Varje gång har vi möts med motiveringen att det inte finns några pengar i kommunen och det har vi till slut tvingats acceptera.
Sporthallen finns med i den investeringsbudget som socialdemokraterna tagit fram och som ska behandlas i samband med novembersammanträdet i kommunfulläktige. Den boreliga minoriteten har lämnat en egen budget och där finns ingen satsning på någon sporthall.
Lars-Erik Nordin (s) misstänker att det ligger valtaktik bakom förslaget. Hans Johansson tror däremot att socialdemokraterna kan förlora röster i frågan.
Många äldre tycker nog som jag att det är viktigt att bevara verksamheten i Vivansborg så att inte den går i konkurs. Jag förstår att det behövs en sporthall och att det är viktigt att satsa på ungdomar. Men man borde ha skjutit fram det något i tiden.

Mer läsning

Annons