Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällsfisket som gav napp – hon är årets vinnare av Sommarbilden

/

Säg fototävling och Linda Forsberg nappar direkt. I somras blev utdelningen två ölglas efter en Instagramtävling under SM-veckan. I början av oktober bär det i väg till Kreta efter vinst i Sundsvalls Tidnings tävling Sommarbilden.
– Jättekul och eftersom jag tog bilden vid väninnans stuga i Lill-Huljesjön blir det henne jag tar med på resan, säger Linda.

Annons

Den vinnande bilden togs i somras vid Lill-Huljesjön där Linda Forsbergs väninnas barn rodde ut i kvällningen för att testa fiskelyckan.

– Det brukar finnas en hel del gädda och aborre där, fast det är en pytteliten sjö egentligen ...

Något som inte syns på bilden. Däremot slogs juryn av den förmedlade känslan i bilden – och ljuset (se motiveringen här intill).

– Jo, men det stämmer, att det var ett fantastiskt ljus den där kvällen, minns Linda Forsberg, som gillar att fotografera, men som inte hade någon systemkamera med sig:

– Det fick bli en mobilbild. Jag hade ju den till hands och så knäppte jag väl, berättar årets vinnare av vår populära tävling, Sommarbilden, som börjar få några år på nacken.

Andra priset gick till Lina Åström, som fångade lille Alfons och taxen Chezter i ett mysigt ögonblick, och tredjepristagaren Sofie Sandström plåtade ett midsommardopp i Bryggtjärn, Kovland. Det fanns alltså folk som utan att tveka badade under midsommarhelgen i år.

Va'då, kallt? Solen var ju faktiskt uppe.

Mer läsning

Annons