Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingspolitiker bjuds på båtutflykt och buffé

/
  • Landstingets politiker har samkväm med båttur på M/S Ådalen och buffé i samband med landstingsfullmäktige. Skattebetalarna står för notan.

Politikerna i landstinget Västernorrland samlas till fullmäktige på torsdag. Kvällen innan bjuds de på en båttur med buffé - betald av skattepengar. — Jag tycker det är fel och stötande, säger Jacomina Beertema (m).

Annons
Beertema har tackat nej till båtturen.
Jag tycker att vi ska betala allt själva, i annat fall avstår jag, säger hon.
Men hennes protest har inte fått mycket gehör.
Tvärtom så deltar de allra flesta landstingspolitiker i den aktivitet som enligt Lars Sjölund, landstingsfullmäktiges sekreterare, är tradition.
Båtturen och buffén kostar tillsammans 33 000 kronor. Förra året hade vi middag på Hallstaberget i Sollefteå, jag tror det kostade mer, säger han.
80 personer, de allra flesta politiker, äntrar M/S Ådalen III på onsdag kväll. För var och en av dem betalar landstinget 200 kronor för båtturen och 212 kronor och 50 öre för buffén. Buffépriset är högre än för privatpersoner, som enligt båtföretagets hemsida bara betalar 180 kronor.
M/S Ådalen tar politikerna från Härnösand via Höga Kustenbron till Norafjärden och sedan tillbaka till Härnösand.
Under resan kan politikerna glädja sig åt lax, sill, kötträtter och annat som hör en buffé till. Måltidsdryck serveras, starkare varor får var och en köpa själv i baren.
Jacomina Beertema har skrivit till landstingsstyrelsens ordförande Jan Sjödin och begärt att resan planeras om, så att politikerna får ta pengarna ur egen plånbok. Sjödin lämnade över brevet till fullmäktiges presidium.
Ordföranden Gunvor Eriksson (s) sa nej till begäran efter ett samtal med Lars Sjölund.
Vi tyckte inte det fanns någon anledning att ändra planeringen, säger Lars Sjölund.
Beertema och nio andra tilltänkta båtresenärer avstår.
Efter allt som hänt med uppsägningar, inställda julbord och oväntade förluster för landstinget så borde arrangemanget ändras, säger hon.

Mer läsning

Annons