Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantlig uppvisning under grå himmel

/
  • Medlemmar i Sundsvalls Lantliga Ryttarförening rider i kvadrilj under familjedagen som hölls under lördagen.

Hamburgare och frågeslinga, uppvisningar och maskeradridning. Det mesta fick plats när Sundsvalls Lantliga Ryttarförening hade familjedag igår.

Annons
Det är flera år sedan föreningen hade något liknande, men förhoppningar finns om att skapa en ny tradition. Under dagen fick eleverna från Ridskolan Svarta hingsten visa upp sina färdigheter. Föreningen har också flera elitsatsande medlemmar som visade upp allehanda ridkonster.
Föreningen har funnits i nära fyrtio år, och har sina rötter i stuteriet och ridskolan Svarta Hingsten som funnits ännu längre.
Mest udda under lördagen var kanske Westernuppvisningen, då Amelie Jonsson tillsammans med hästen El Nino red för en nyfiken publik.
Westernridning är en helt ny sport, som kräver att ryttaren har ett gott samarbete med hästen och hård disciplin. Den är lugn och innehåller inte mycket hopp, men koncentration krävs. Amelie Jonsson har tävlat i sporten i ungefär ett år, hittills med mycket bra resultat. Hon brukar vinna sex grenar av de åtta som tävlingen består av.
Under gårdagen tävlades inte. Konkurrens fick stå tillbaka för show och glädje. I kvadriljen red 10 tjejer i alla åldrar på både stora hästar och mindre ponnysar, och efteråt fick alla pris.

Mer läsning

Annons