Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarkritik mot nya arbetsuppgifter

/
  • Christina Noreus och hennes lärarkollegor på Vibackeskolan tycker att det är fel att kommunpersonalen läggs på nya arbetsuppgifter.

Vibackeskolans lärare är på krigsstigen.
Bakgrunden är att personalen i större utsträckning får sköta tidrapporteringen själva.

Annons
Från och med i december börjar lärarna på Vibackeskolan använda sig av så kallad självservice.
Både Lärarförbundets och Lärarnas riksförbunds medlemmar är irriterade över nyordningen. Systemet innebär i korthet att den anställde själv får knappa in uppgifter hur man jobbat via en dator. (se faktaruta)
De säger att vi ska klara av det här på några minuter. Men det stämmer inte. Har man varit borta någon dag tar det här betydligt längre tid, säger Christina Noreus, arbetsplatsombud för Lärarförbundet.
Hon tycker definitivt inte att systemet anpassats för lärarkåren.
Det här är uppbyggt efter att man jobbar åtta till fem. Det passar inte lärare för fem öre. Vi är ju bara bundna till 35 timmar på skolan, resten styr vi till stor del själva. Men det går inte att lägga in i det här systemet, säger Christina Noreus.
De båda fackklubbarna hävdar att det nu blir mindre tid för lärande, tid som i stället får läggas på administration. Dessutom är kravet att de anställda ska ha tillgång till en dator. Något som inte är en självklarhet inom kommunen.
Hos oss är det ofta så att fyra till sex personer får dela på varje dator. Vi har helt enkelt för dåligt med utrustning. Och på förskolorna är det ännu värre, säger Christina Noreus.
Facken vänder sig även mot att man tvingas rapportera tiden trots att man inte har några avvikelser att göra. Och enligt Christina Noreus har ändringen ej heller diskuterats med de fackliga organisationerna.
Någonstans måste vi säga ifrån. De lägger på oss nya arbetsuppgifter hela tiden, man kör ju slut på folk till slut, säger hon.
Kommunens personalchef, Rolf Bergbom, tar kritiken på allvar. Han ska träffa skoldirektören Christin Strömberg nästa vecka för att diskutera frågan.
Men jag tror att lärarna överdriver arbetsinsatsen i det här. När man väl börjat använda det här inser man nog att det fungerar smidigt, säger Rolf Bergbom.
Han hänvisar även till facken fått information kontinuerligt i samverkansgrupper med arbetsgivaren de senaste åren. Rolf Bergbom är även medveten om att alla anställda inte har datorer. Men på sikt är tanken att det ska bli så.
Idealet är att varje arbetsplats i Sundsvalls kommun ska ha tillgång till en dator med en bra uppkoppling. För det här handlar bara inte om lönehanteringen. Snart går vi även vidare med elektronisk fakturahantering, säger Rolf Bergbom.

Fakta/Självservice
Självservice har införts kontinuerligt i Sundsvalls kommun de senaste åren.
De anställda får själva rapportera in sina arbetade timmar via internet. Bakgrunden är krav på en rationaliserad lönehantering där de anställda får ta ett större ansvar. Samtidigt vill man minska pappersanvändandet.
Hittills har mellan 2000 och 3000 kommunanställda fått utbildning i Självservice. Först har de datorvana fått prova på. Tanken är att kommunens samtliga drygt 8 000 anställda ska vara inne i systemet år 2007.

Mer läsning

Annons