Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt dig inspireras av dem som redan älskat en nästa

/

Annons

Jag ser ut över Budapest ståtliga palats, en kunglig vy möter min näthinna.

Jag vandrar och vandrar i dagar för att se, smaka och uppleva något nytt, för att runt nästa hörn kanske finna en ny bit till livets pussel.

Att lära sig av historien är att undvika upprepning av gårdagens misstag, historien ger oss styrkan att se när känslor grumlar vår sikt, att undvika fällor vi annars hade gått in i eller lyckorus vi annars aldrig hade upplevt. 

Jag inspireras av platser som bär så mycket historia. Jag inspireras av byggnader som sett två själar drunkna i förälskelsens hav, gator som upplevt någon ta sina första steg eller någons sista andetag.

Från stunden vi överger studentflaket är vi på jakt, på jakt efter att finna den stig vi ska vandra genom livets resa. Vi låter axlarna bära den tunga backpackväskan och vi beger oss ut i den stora världen. Vi vill flyga ut ur trygghetens bo för att testa våra egna änglaliknande vingar.

Thailands palmer kanske viskar en del av svaren med hjälp av vindens ljuvliga sus. Havets behagligt skvalpande ljud kanske berikar ditt sinne och lämnar en inspirationskälla inom dig. Men även om du med all din lungas styrka skriker ut din inre fråga från Kebnekaises topp så kanske bergen besvarar dig med en dövande tystnad.

Men ibland finns svaren till livets gåtor betydligt närmare oss. Ibland finns källan av kunskap till vilken väg som föder ett leende eller vilken väg som lämnar en tår rinnandes ner för din kind närmare än vad vi tror.

Svaren finns hos den som vi borde resa oss för på bussen, hos den som vi borde buga oss för, för dennes visdomsord. Den vars gråa hår och rynkiga ansikte borde bäras som livets guldtroféer. Som ett litet barn står nyfikenhetens glöd för het för att lyssna, som tonåring står envisheten likt en mur framför förståndet att våga visa sig öppen för visdom.

Men nu är det dags, dags att våga se värdet i allt de har att lära oss. Föräldrars önskan om att konstant lägga fram livets facit framför oss grundar sig i en moders ändlösa kärlek att skapa de bästa förutsättningarna för sina barn och en faders högsta önskan om att skapa en trygghet för de sina.

Allt är inte alltid applicerbart på nutiden då samhället ständigt utvecklas men vi människor är ändå alltid människor med samma grundläggande behov. Så våga ta vara på det de har att lära ut. Våra äldre har upplevt och överlevt många stunder som vi tvivlar på att vi kommer att klara av. Låt dig inspireras av dem som redan älskat en nästa, de som redan sörjt en älskade, de som redan förlåtit en fiende. 

Sanaz Tarlani

Jurist med Sundsvallsrötter. Lever efter tron att vågar man inte satsa på grund av rädslan att förlora kan man heller inte vinna.

info@sanazjuristfirma.se

Mer läsning

Annons