Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Mohammad komma hem

/
  • Ann-Christine och Lars-Göran Nygren i Årskogen öser beröm över Mohammed, och kan inte begripa varför en 19-åring ska måste sitta inspärrad en hel sommar. —Det är skandal, säger Ann-Christin Nygren.

Låt Mohammad komma hem till oss igen. Det tycker Hans-Göran och Ann-Christin Nygren i Årskogen. — Det är skandal att en så fin pojke sitter inlåst, säger Ann-Christin Nygren.

Annons
Här hos Nygrens i Årskogen har Mohammad bott sedan hans riktiga familj gick under jorden för 1,5 år sedan. Han placerades där genom socialtjänsten, och Nygrens säger att de har haft mycket glädje av att ha honom i hushållet.
Han är så artig och fin. Och hjälpsam. Han hjälpte Hans-Göran med ved, gräsmattan och allt möjligt annat. Och han vägrade ta emot en krona för allt han gjorde. Vi fick lura honom att pengarna kom från soc för att han skulle ta emot något, säger Ann-Christin Nygren.
Nygrens har tagit hand om barn och ungdomar sedan mitten av 70-talet. De öser lovord över Mohammad.
Det här är en framåt kille som vill studera och bli något. Men nu fick han inte göra det sista provet för att ta examen i gymnasiet. Det är bedrövligt att han inte får vara kvar i Sverige, säger Ann-Christin Nygren.
Nygrens är upprörda över att Mohammads advokat Staffan Dahlin inte lyckats överklaga polisens förvarsbeslut.
Det verkar vara en konstig advokat. Går han Migrationsverkets ärenden? undrar de.
Nygrens tror inte att Mohammad skulle gå under jorden om han släpptes ur förvaret. De vill att han ska komma hem till dem igen.
Han har suttit inlåst länge nog nu, säger Ann-Christin Nygren.

Mer läsning

Annons