Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarlig stenkastning

En lastbil fick framrutan förstörd sedan tre ungar kastat sten mot den vid Gränges i går kväll vid 20-tiden. I Sörberge råkade en buss ut för samma sak. Polisen ser allvarligt på det inträffade.

Annons
Lastbilen var på väg E4 söderut när stenarna kom farande. Rutan gick sönder men föraren lyckades ändå ratta bilen ner till Njurunda där han stannade och kontaktade polisen.
Ungarna kan inte inse hur farligt det här är. En lastbilsförare utan sikt kan köra rätt in i en bil eller något annat. Det kan få förödande konsekvenser, säger Bruno Lindgren, vakthavande polisbefäl.
I Sörberge är det tredje gången på kort tid som några kastat sten på förbipasserande fordon. I går eftermiddag smattrade stenar mot bussen när den passerade viadukten från Sörberge på väg mot Ishallen i Timrå.
Jag såg hur två killar böjde sig ned och tänkte att nu kommer de att kasta sten. Sedan satte det igång, berättar chauffören Bengt-Erik Andremo.
Vid tillfället fanns bara en passagerare i bussen och det blev inga skador som hindrade att färden kunde fortsätta. I Timrå fick Bengt-Erik Andremo avlösning och tog firmabilen tillbaka till Sörberge för att se om han kunde hitta killarna, men de var inte kvar.
Förra fredagen var det också stenkastning mot fordon i Sörberge. Liksom förra söndagen, då fick en lastbilsförare ett hockeypuckstort hål i framrutan och framrutan på en personbil kraschades totalt.

Mer läsning

Annons