Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livstids fängelse för mord på tonårsflickor

Fyra brittiska män dömdes på måndagen till livstids fängelse för att ha skjutit två tonårsflickor till döds efter en nyårsfest i januari 2003. Morden blev kulmen på en tids bråk mellan ungdomsgängen Johnson crew och Burger bar boys.

Annons
Flickorna, 17 och 18 år gamla, dog i kulregnet från en olaglig kpist när de kom ut från festen som ägde rum i Birmingham i centrala England. Vapnet avfyrades från en förbipasserande bil. Ytterligare två människor skadades i dådet.
De fyra männen, i dag mellan 20 och 26 år, dömdes sedan en jury i fredags funnit dem skyldiga till mord. Tre av dem ska sitta minst 35 år i fängelse och en ska sitta i minst 27 år. En av männen är halvbror till den dödade 18-åringen.
Domare John Goldring beskrev brotten som mycket allvarliga.
 Det här var gängkrig som utspelades på Birminghams gator. Dödliga vapen användes, sade domaren.
 De som dödades var fullkomligt oskyldiga.
Morden väckte stor uppmärksamhet i Storbritannien. Under lång tid diskuterades ungdomsgängens användande av skjutvapen i medierna och i politiska kretsar. De senaste tolv månaderna har dock mer än 10 500 brott med skjutvapen rapporterats till den brittiska polisen, en ökning med fem procent jämför med tidigare år.

Mer läsning

Annons