Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många kräver att skolan skall byggas upp

Ett 80-tal lärare och föräldrar hade kommit till mötet med politiker och tjänstemän för att kräva att Sticksjö skola skall byggas upp efter branden. — Inga beslut är fattade men det finns två alternativ, berättade Leif Nilsson barn- och utbildningsnämndens ordförande i Sundsvall

Annons
Att det finns ett stort misstroende mellan politiker och ledande tjänstemän när det gäller skolan i Sundsvall råder det ingen tvekan om. Inte ens statistik är de enig om. Prognoser tror lärare och föräldrar inte på utan räknar själva i vad de kallar verkligheten.
Som alltid handlar det om pengar. Elevantalet kommer enligt prognoser att minska i framtiden och då kommer inte alla lokaler att behövas.
Vi behöver använda lokalerna så effektivt som möjligt utan överytor, säger Nils Öberg
Det ena alternativet är att bygga upp den del av skolan som eldhärjades. Den andra är att inte bygga och då får skolområdet som morot två miljoner kronor som morot som de själva får avgöra vad de vill använda till
Gårdagskväll blev främst något av ett utbyte av åsikter där främst anställda vid skolan och skoldirektör Nils Öberg och Leif Nilsson deltog.

Kvalitet nyckelord
Nyckelordet för kvällen var vad kvalitet i skolan stod för. Personalen med rektorerna Margareta Ljunggren och Kerstin Persson började kvällen med att förklara vad Sticksjö skola mödosamt byggt upp under de senaste 5,5 åren. En enligt dem en förändring från dåtidens bokstavliga kaos till dagens trygghet för barnen.
Något som de hävdar nu kan äventyras om inte skolan byggs upp igen efter branden om det nuvarande systemet med arbetslag tvingas brytas upp.
Än tydligare var läraren Inger Dernemo som undrade varför de skall tvingas försvara ett vinnande lag. Det är nu som vi på skolan kommit i samma båt.
Känner ni inte igen kvalitet trots att vi berättat det gång, på ång på gång, undrade hon.
Något som möttes med stormande applåder men inte togs lika väl emot av Nils Öberg.
Ingen behövde skriva mig på näsan över vad kvalitet är, hävdade han.
På onsdag kan framtiden för skolan i Sticksjö stakas ut. Endera lyssnar politiker på lärare och föräldrar eller så får den bistra ekonomiska verkligheten åter igen tala.

Mer läsning

Annons