Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ute på konstrundan

Som vd i Ncb for Lars-Henrik Forssblad, Hudiksvall, omkring i portfölj. När han drog sig tillbaka, 1992, lade han den på hyllan. —Jag har efter pensioneringen rest mycket. Men med ryggsäck.

Annons
I går gjorde den förre industrikändisen en kort-resa tillsammans med frun Vera och Marianne Arndt, till bland annat konstnärsparet Bernt och Christina Löfgren vid Älgeredsåns forsande vatten i Älgered, Bergsjö.
Älgeredsparet är två av de 30 utställarna på konstrundan för Nordanstig/Hudiksvall som inleddes på torsdagen och som även pågår i dag.
Cirka 40 personer har kommit till oss, summerade Christina Löfgren efter bara två timmars öppethållande.
Hon målar i olja, gärna människor i grupp och till bords. Som rosett-ekiperade gubbar i en vallförening eller kvinnliga orkestermedlemmar, två av hennes verk.
Berndt Löfgren snidar i trä och målar. Mest fåglar och frukter men i den så vattennära och brusande trädgården finns även en till synes godmodig krokodil och en enhörning. Den bergand som flyter i å-vattnet, dolt förtöjd med en metrev, kan lätt tas som äkta.
På vinden har vi ett storskarvbo. I fjol föddes hela 14 ungar där, berättade Bernt Löfgren för paret Forssblad och Marianne Arndt.
I fjol gjordes cirka 4 500 besök på konstrundan. Det kan bli fler denna gång.

Mer läsning

Annons