Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manskören drar ännu fulla hus

En pigg 33-åring som sjunger som 17. Det kallade sig Nordanstigs manskör i programmet för lördagens dubbla vårcaprice-föreställningar. Stämde bra.

Annons
Bergsjögården var nästan fullsatt vid 15-föreställningen och utsåld vid den som började tre timmar senare.
Alltid lokala kopplingar, sade programledaren Christer Wohlin gång på gång i sina presentationer.
Per Engmans morfar Einar Ward var ju länge med i manskören. Engman fick ovationer efter sina soloframträdanden, med bland annat en suverän Simon & Garfunkel-tolkning och en egen finstämd visa, Bortom augusti.
Lennart Hämäläinen, numera en av stjärnorna i Iggesundsrevyn, var med i manskören i några år och upptäcktes av Iggesunds-regissören Lennart Sydh för spel i Bergsjörevyer. Publiken var litet avvaktande i den inledande monologen som traditionskonsult. Allt bar mot brännvinsdrickande oavsett om det var jul, påsk eller midsommar. Efterhand lossnade det även för åhörarna.
Kören, med 35-talet sångare och som vanligt ledd av Hans-Gunnar Forsström, växlade stilla och mäktigt och spralligt. Forsström var glad över publikintresset.
På publikplats fanns Yngve Nilsson med kryckor, före detta kommunalråd och körmedlem. Han har åter börjat träna med kören efter den svåra trafikolyckan före jul. Han är sannerligen välkommen åter.
I orkestern medverkade Kajsa Proos, sonen Jon Jonason samt Pelle Karlsson och Bo Bäcklund.

Bildtexter:

Lennart Hämäläinen, full av upptåg.

Per Engman fick starkaste bifallet.


Mer läsning

Annons